At bo i Bovieran

En grundlæggende del af livet i Bovieran er fællesskabet i vinterhaven

Når du flytter ind i en Bovieran, er det naturligt at mødes med naboerne og drøfte forskellige forslag og idéer til, hvilke fællesaktiviteter I kan have sammen i fællesarealerne. Fællesskabsprincippet betyder, at alle har medbestemmelse og aktiviteter tilbydes alle – men det skal naturligvis være frivilligt at deltage i de forskellige aktiviteter. Det vil være oplagt at der etableres arbejdsgrupper, der varetager forskellige opgaver.

Fællesspisning

Fælleshuset ligger i vinterhaven. Her kan I samles til fælles madlavning og fællesspisning og måske omkring højtider fx til påskefrokost og julefrokost. Lokalet kan anvendes til alt mellem himmel og jord. Det er fantasien og jer som beboere, der bestemmer.

Petanqueturnering

En oplagt mulighed er at spille petanque med naboerne på petanquebanen i vinterhaven - eller hvorfor ikke en petanqueturnering og en årlig mesterskabs-/venskabsturnering med andre Bovieran foreninger?

Arranger aktiviteter ude af huset

Hvem kunne ikke tænke sig at have en at dele en biograf-/teater- eller rejseoplevelse med? Her har du muligheden for at deltage i - eller måske arrangere en aktivitet ud af huset. Der kan naturligvis være kultur på programmet, men også sport i form af fx fælles gå-/løbe-/cykelture, svømning eller golf.

Andre fælles fordele

I har også mulighed for at etablere forskellige former for deleøkonomi. Det kan fx være indkøb af fælles værktøj, rengørings- og indkøbshjælp, hjemmefrisør, massage og fysioterapi. Også her er det beboerne, som bestemmer omfanget af fællesaktiviteter.

Din bedste ven må gerne flytte med

Som udgangspunkt er det tilladt at have husdyr, når du bor i Bovieran. Husdyr må dog ikke opholde sig eller luftes på indvendige fællesarealer, heller ikke i vinterhaven. Men du må gerne føre fx hund/kat i snor eller bære dyret til/fra egen bolig og lufte det udenfor.

Når familien kommer på besøg

Du kan modtage venner, børn og børnebørn i vinterhaven. For de overnattende gæster, findes et gæsteværelse, som du kan leje, når du har besøg. Gæsteværelset rummer mulighed for fire overnattende gæster med en dobbeltseng, en sovesofa og et badeværelse.