Huset

Privat bolig med fællesskab lige uden for hoveddøren

Bovieran består af treetagers bygninger med tre længer som indrammer vinterhaven. Mod den nordlige glasfacade ligger hovedindgangen i forbindelse med fælleshuset. Her er der elevator til alle etager. På 1. og 2. sal kan du gå på altangangene hele vejen rundt i Bovieran.

Vi tager forbehold for ændringer ligesom planerne ikke er målfaste fordi vi i øjeblikket videreudvikler og justerer planerne.

Klik på en etageplan forneden for at se en større version.

Stueplan - indgang fra vinterhaven

1. sal - indgang fra altangang

2. sal - indgang fra altangang

Fokus på tryghed

I alt indeholder bygningen 60 boliger. Det mener vi er det optimale antal, så du kan lære alle dine naboer at kende. Det kan skabe tryghede at vide, hvem du bor sammen med.

I alle boliger er en dørtelefon med TV-display tilkoblet husets fælles porttelefon. Så kan du fra boligen se, hvem der kommer og besøger dig og kun lukke op for dine gæster. Derved er du med til at sikre, at uvedkommende ikke kommer ind.

Bovieran Frederikssund er et boligfællesskab for seniorer
Alle boliger i Bovieran får privat terrasse eller altan

Privat terrasse eller altan

På ydersiden af bygningen har boligerne i stueplan private terrasser og boligerne på 1. og 2. sal har private altaner. Du vælger derfor fællesskabet i vinterhaven til eller fra efter personligt behov. På din private terrasse eller altan kan du opstille egne grønne planter, blomster og krydderurter.

Nyd morgenkaffen i vinterhaven året rundt

Ved indgangen til alle boligerne etableres en semiprivat zone med mulighed for at opstille et cafébord med stole.

For at beskytte det unikke miljø i vinterhaven er det ikke tilladt at have egne planter og blomster på den semiprivate zone foran din private hoveddør. Planter og blomster som er plantet i vinterhaven, har deres eget økosystem og er derfor sårbare overfor udefrakommende plantesygdomme og dyr.

Foran alle boliger udføres en semiprivat zone
Fra altangange fordeler beboerne sig til deres private bolig på 1. og 2. sal i Bovieran.

Alle boliger har direkte adgang til vinterhaven

I stueplan har beboerne direkte adgang til boligen imellem vinterhavens beplantning. På 1. og 2. sal fordeler beboerne sig til egne boliger via altangange. Altangangene mellem boligerne er rykket halvanden meter ud fra bygningens facade. Det sikrer, at der kommer dagslys ind gennem vinduerne på de underliggende etager. Samtidig opnås respektafstand og du undgår at gå tæt forbi naboernes vinduer.

Når du opholder dig på altangangene, drages blikket næsten automatisk mod vinterhaven, uanset om du sidder med en kop kaffe foran din egen hoveddør, eller om du bevæger dig. Hvor du i stueplan færdes mellem og under palmerne, vil du på 1. og 2. sal få et helt fantastisk udsyn over hele vinterhaven.

Bovieran seniorbofællesskab i Frederikssund