Vinterhaven

Vinterhaven er Bovierans hjerte og åbenlyse mødested

I vinterhaven vokser eksotiske planter fra hele verden. Her kan du året rundt nyde livet og slappe af med en god bog, omgås naboer eller hygge med familien på besøg.
Petanque med naboerne i Bovieran

Spil petanque med naboerne

Foran fælleshuset anlægges en petanquebane. Her er det oplagt at aftale fx en ugentlig træningsdag, hvor de beboere som ønsker det, kan mødes til hyggeligt samvær omkring spillet. Hvorfor ikke en månedlig turneringsdag?

Ved petanque banen opstiller vi bænke. Så kan du hvile benene, til det bliver din tur.

Forlæng udesæsonen

Vinterhaven har et behageligt klima året rundt med den franske riviera som forbillede. I de koldeste vintermåneder reguleres temperaturen i vinterhaven til ca. 10 grader for at spare på energien og så planterne kan hvile – ligesom ved rivieraen.

En stille stund
Loungemøbler i Bovieran seniorbofællesskab

Læn dig tilbage i de komfortable loungemøbler

Du kan mødes med naboerne eller invitere gæster på kaffe i de bløde loungemøbler. Eller som vi har erfaret fra allerede indflyttede Bovieran, holde fredagsbar i vinterhaven hver fredag, for dem som har tid og mulighed - så tager naboerne selv drikkevarer med til eget forbrug og afslutter ugen på en uforpligtende, afslappet og festlig måde.

Fællesskab eller stille fordybelse

Langs med stierne foran boligerne, opstiller vi eksklusive træbænke. Her kan du sidde og nyde en stille stund midt mellem de grønne planter med en god bog eller et godt glas vin.

Desuden indretter vi forskellige siddegrupper, der hver især tilbyder forskellige muligheder for fællesskab eller stille fordybelse.

Vinterhaven - en stille stund i Boverian
Fællesspisning i vinterhaven

Spisegrupper i varierende størrelse

Du opstiller selv cafébord og -stole i din semiprivate zone foran din hoveddør. I vinterhaven indretter vi spisegrupper i varierende størrelse, ligesom vi stiller langborde foran fælleshuset. Her kan du måske sætte dig og nyde din frokost under palmerne, enten alene eller med selskab.

Det er nemlig vores opfattelse, at jo bedre rammer vi skaber før indflytning - des bedre udgangspunkt er der for et sundt fællesskab.

Spisegruppe med plads til otte personer i Bovierans vinterhave
Barnebarn på besøg i Bovieran
Fisk i bassinet under den fine røde bro

Fiskedam

I vinterhaven etableres et hyggeligt japansk vandmiljø omkring og under den fine røde bro. Her er det populært at kigge på fiskene, når børnebørne er på besøg.

Det vil være oplagt at det aftales mellem naboerne, hvem som må fodre fiskene så fiskene hverken sulter eller overspiser.