Hedehusene

Københavns nye forstad Nærheden kommer til at danne rammen om en ny Bovieran

 

Aldrig har det været så nemt at omgås naboer, venner og familie i et behageligt middelhavsklima lige uden for hoveddøren. Det får seniorerne mulighed for at opleve når Bovieran kommer til Hedehusene.

Nærheden er en helt ny bydel i Hedehusene, som udvikles i partnerskab mellem Høje Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Partnerskabet har indgået en aftale med Bovieran Danmark A/S om et grundsalg, der muliggør opførelse af et Bovieran-bofællesskab beliggende centralt i den nye bydel.

Middelhavsklima, fællesskab og livskvalitet for mennesker der er 55+

I Sverige er der allerede etableret 20 Bovieran-bofællesskaber, der er meget efterspurgte. Bovierans hjerte og åbenlyse mødested er den unikke vinterhave overdækket med glas. Vinterhaven byder på komfortable udendørs oplevelser hele året i et temperaturstyret klima med den franske rivieras klima som forbillede. Bovieran er tilpasset behovet for en aktiv seniortilværelse, hvor beboerne har mulighed for at udfylde dagene med de aktiviteter, spil, kurser og behagelige oplevelser, som de ønsker og sætter mest pris på. Beboerne kan trække sig tilbage til deres egne private lejligheder efter eget ønske.

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler udtaler:

Jeg er utrolig glad for at se, at der er stor interesse for at bygge og bo i Nærheden, og jeg er optaget af, at Høje-Taastrup Kommune som helhed kan tilbyde sine borgere mange forskellige boformer. Derfor er det meget positivt, at nu kommer et attraktivt og spændende tilbud til både seniorer og yngre beboere”.

Ole Møller, der er direktør i NærHeden P/S udtaler:

I Nærheden er der fokus på at skabe de bedste rammer for en nem hverdag og stærke fællesskaber. Der er korte afstande til alle de vigtige dagligdagsfaciliteter, og bydelen udvikles, så det er nemt og enkelt at bevæge sig rundt. Fællesskaber understøtter vi blandt andet med indbydende byrum og fællesfaciliteter i kvarterhuse. Vi ønsker en forstad med forskellige boligformer og tilbud til alle aldersgrupper, og derfor er vi rigtig glade for, at Bovieran har valgt at etablere sig i Nærheden.

Lars Jacobsen, Direktør i Bovieran Danmark A/S og Projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management, forklarer:

Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark, og det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere.

Balder investerer i 184 familieboliger i Nærheden

Det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder har samtidig med Bovierans køb indgået en aftale med NærHeden P/S om køb af 15.000 m2 byggeret til opførelse at 184 etageboliger i området. Etageboligprojektet etableres som en åben og indbydende karréstruktur med varierende højde i 3 – 5 etager og med forskellige boligstørrelser.

Projektchef Jacob Hovmøller fra Balder udtaler:

Nærheden er en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter. Vi glæder os meget til at udvikle og opføre moderne boliger i et byudviklingsområde med fokus på det gode fællesskab”.

Sjælsø Management står for byggeriet

Udvikling og opførelse af både Bovieran huset og Balder projektet varetages af Sjælsø Management. Bovieran Danmark A/S ejes af Bovieran Holding AB, Fastighets AB Balder og Sjælsø Management.