Presseinformation

Til redaktionel brug

Mellem palmer og oliventræer

Et privatfinansieret koncept for seniorboliger i Danmark, der danner rammen for trygge og sikre fællesskaber. Konceptet bygger på et fællesskabsprincip i et sundt klima året rundt, inspireret af klimaet man finder ved Rivieraen.

Bovieran har gennem de seneste 12 år været indført med stor succes i Sverige, hvor der er gennemført ca. 24 projekter. Flere nye projekter er på vej, og interessen er stor.

Bovierans hjerte og naturlige mødeplads er den unikke overdækkede vinterhave. Vinterhaven er omdrejningspunkt for fælles aktiviteter af forskellig karakter, fx Petanque bane og fælleshus til spisning.

Vinterhaven er overdækket med glas og der vokser eksotiske planter og træer fra hele verden

Palmer, oliventræer og andre planter er nøje udvalgt, så de tilsammen giver beboerne et harmonisk og afslappende miljø, hvor de kan nyde livet og slappe af med en god bog, omgås naboerne eller hygge med familien på besøg. Bovieran bygger således på at danne et fællesskab blandt ejendommens beboere via vinterhaven, som aldrig får en temperatur under 10 grader. Beboerne kan derfor færdes ”ude” året rundt – også uden risiko for isslag ude foran deres egen hoveddør om vinteren.

Medbestemmelse sikrer trivsel

Beboerne i Bovieran former den hverdag og atmosfære, der skaber glæde for dem. Det er beboernes behov, som er i fokus – dem der bestemmer. De kan udfylde dagene med de aktiviteter, spil, kurser og fornøjelser, som de trives bedst med. Privatlivets fred sikres i egne lejligheder med enten 2- eller 3 rum med et  BBR boligareal på 62 – 104 m2. Besøgende familie og venner, kan overnatte i den tilhørende gæstelejlighed.

Sikkerhed er centralt

Adgang til et Bovieran hus sker gennem én indgang til vinterhaven, som sikres med video-dørtelefon og adgangskontrolsystem. Blandt flere tiltag sikres fx private have-/altandøre og vinduer, samt adgangsdørene til de enkelte lejligheder, ligesom der installeres røgalarm i alle boliger.

Citrontræ i den temperaturstyrede vinterhave i Bovieran
Bovieran seniorbofællesskab

Bovierans hjerte og naturlige mødested er den glasinddækkede vinterhave.

Vinterhaven er fyldt med palmer, oliventræer, citrustræer og andre planter fra forskelle dele af verden.

Hensyn til miljøet skaber en grøn profil både inde og ude

Bovieran set fra oven

Vinterhaven har et temperaturstyret og behageligt klima året rundt
– med den franske riviera som forbillede.

Med effektive ventilatorsystemer med varmegenvinding og oplukkelige felter i glastaget, reguleres klimaet, så der hverken bliver for varmt eller for koldt. I de koldeste vintermåneder reguleres temperaturen i vinterhaven til ca. 10 grader, så planterne kan hvile, ligesom ved rivieraen. Træer og planter vandes med genanvendt regnvand. På taget etableres solceller, der reducerer strømforbruget i vinterhaven.

Fakta om Bovieran konceptet

Bovieran henvender sig til personer over 55 år uden hjemmeboende børn.

I de tre etagers bygninger er der elevator til alle etager. Alle lejligheder har indgang fra fællesskabet i vinterhaven. Lejlighederne på 1 og 2. sal har udvendigt en privat altan og stuelejlighederne har en skøn privat terrasse.

 

Antal lejligheder 55 pr. Bovieran hus
2-vær. lejligheder BBR boligareal 62 og 78 m2
3-vær. lejligheder BBR boligareal 94 – 104 m2
Vinterhave ca. 1.400 m2
Gæstelejlighed 62 m2
Fælleshus 100 m2
Hesteskoforbet bygning omkranser en eksotisk vinterhave