Perspektivet

En tryg sammenhæng

Hele Bovieran består af områder som kan anvendes både til rekreation og rehabilitering. Desuden åbner boligformen for et tæt samarbejde mellem seniorerne.

Som en del af en Bovieran får alle beboerne medbestemmelse på hverdagen. Sammen med husets øvrige beboere får alle mulighed for at komme med sit forslag til, hvordan man skal trives sammen bedst muligt og hvilke aktiviteter, der skal tilbydes.

Trygge og berigende omgivelser

Vigtige helbredsgevinster

Klimaet, temperaturen og atmosfæren i vinterhaven er selve husets hjerte, men også i konceptet som helhed. Det var der det begyndte. Og vinterhaven spiller hele tiden en vigtig rolle for livet i Bovieran.

Foruden at være et vigtigt mødested, er den glasinddækkede vinterhave udformet, så den har en positiv virkning på almindeligt velbefindende og stimulerer sindene. Alle de positive effekter som planter, vand og visuelt tiltalende miljøer har for beboernes helbred.

Barnebarn på besøg i Bovieran, glæde
Eksotiske blomster og træer lige uden for hoveddøren
Par i 55+ bofællesskab, Bovieran, vinterhave, glæde og trivsel

Fokus på kerneydelserne i det kommunale arbejde

Bliver længere i eget hjem

Bovieran boligformen skaber trygge og sunde omgivelser for beboerne og bidrager til, at man kan blive i eget hjem længere.

Aktive borgere, der indgår i et socialt fællesskab, er glade borgere. Det giver sundere mennesker, der bliver i egen bolig længere. Flere borgere samlet i samme Bovieran hus betyder fx, at hjemmeplejere kan fokusere på kerneydelsen fremfor at bruge tiden på transport. Derfor er der lagt vægt på, at skabe fleksible og lettilgængelige områder, hvor alle kan få glæde af de fordele Bovieran tilbyder.

Mand løser krydsord

Sundhedsrum med mange muligheder

Sundhedspersonale

I fælleshuset eller i gæstelejligheden har beboerne mulighed for selv at invitere behandlere, der fx kan tilbyde fodbehandling, massage, fysioterapi og frisør. Men det kan også anvendes til lettere lægetilsyn, influenza vaccinationer og lign.

Træning, fitness og motion

Fysisk aktivitet

Fællesarealerne kan udnyttes til opsætning af fælles træningsudstyr, så alle har adgang til fx et løbebånd, vægte, motionscykel eller træningsbolde – så behøver beboerne ikke have det i egen lejlighed.

Hjemmehjælp

Fælleshuset kan anvendes som base for hjemmeplejen, så der kan etableres samordnede besøg, hvis der er flere af beboerne, der har hov for det.

Ensomhed blandt seniorer er et massivt samfundsproblem

Nye venskabsbånd dannes og ensomheden reduceres

Bovierans fællesområder og boligformen som helhed er med til at skabe et tæt fællesskab mellem naboerne i huset. På den måde reduceres ensomhed i en indbydende atmosfære, hvor venskaber trives lige uden for den private hoveddør.

Fællesaktiviteterne er frivillige og beboerne vælger selv, hvornår de ønsker privatlivet i egen lejlighed eller fællesskabet i vinterhaven og fællesområderne.

Petanque i Bovieran seniorbofælleskab

Fleksible områder

Flere valgmuligheder

Både i og uden for lejligheden har beboerne gode muligheder for at skabe en berigende hverdag. Alle beboere har mulighed for at påvirke, hvad der skal ske i huset.

Boligen

Lejlighederne er rummelige og indrettet med plads til livet. Alle lejligheder har en privat altan eller terrasse på ydersiden af huset. Foran lejlighederne etableres en privat zone med plads til et cafébord.

Fælleshuset

Fælleshusets lokale kan anvendes til mange forskellige aktiviteter, som studiecirkler, kurser, fester, middage, markering af højtider og tilsvarende.

Glasfacade mod nord

Udearealerne

Ved den nordvendte glasfacade etableres en fælles udendørs terrasse, hvor der er mulighed for etablering af fx grillplads og krydderurtebed.