< TILBAGE

VELKOMMEN TIL HEDEHUSENE>

LÆS BROCHUREN >

Nærheden – en oase i Høje Taastrup Kommune

Nærheden ligger i Hedehusene, der er en hyggelig stationsby, som fungerer som satellitby til hovedstadsområdet.

Selve Nærheden er et nyt byudviklingsområde, der udvikles med fokus på forstadskvaliteter som er karakteriseret af nært byliv, tryghed og spændende byrum, der inviterer til både ophold og aktiviteter. Boligerne udbydes som andelsboliger og forventet indflytning bliver 1. november 2020.

 

MELD DIG TIL NYHEDSMAIL >

Nærheden ligger i Hedehusene mellem København og Roskilde

Et mekka for de aktive udendørsfolk

Få hundrede meter fra Nærheden ligger Hedeland naturpark – et naturområde med kuperet terræn med søer, kanaler, sletter, skove og bakker. Find et sted til en fredelig picnic, gå en tur i det veludbyggede stisystem, spil golf eller benyt dig af et af de mange andre tilbud i det store rekreative område, fx rideklubber, udendørs amfiteater, alpin skibakke med lift, naturlegeplads og meget mere.

Trygt for alle og med en grøn struktur

I Nærheden skal det være trygt at færdes. Det betyder, at der etableres gangvenlige overflader, allergivenlig beplantning og tryg vejbelysning. Langs vejene etableres der ifølge udviklingsplanen regnbede, der tilplantes med egnede buske, stauder og græsser.

Tæt på offentlig transport

Fra Bovieran er der få hundrede meter til Hedehusene station, som ligger på banestrækningen mellem København og Roskilde. På bare 20 minutter kan du komme til København og på kun 8 minutter til Roskilde.

Opera under åben himmel

Opera Hedeland er et amfiteater og Danmarks største permanente udendørsscene. Den ligger i naturområdet Hedeland Naturpark. Her kan du og dine naboer opleve professionelle operaproduktioner på højt niveau.

Nemt til alt det praktiske

Inden for én kilometer fra Bovieran ligger flere dagligvarebutikker og specialbutikker som fx slagter, bager, blomsterhandler, frisør og apotek, og der opføres et nyt supermarked i Nærheden.

Et tidligere industrisamfund

Hedehusene i dag er en fortælling om et tidligere industrisamfund, der er forvandlet til et byområde, hvor folk bor men ikke arbejder.

Tre forhold på én gang har været helt enestående i den historiske fortælling om Hedehusene. For det første den perfekte nærhed til København. Det andet har været at kunne få transporteret producerede varer via godstog ud til ikke blot København, men hele landet og i nogle tilfælde også til udlandet.

Det tredje forhold var, at området ligger i randzonen mellem morænelandskab og det flade område ned til Køge Bugt, også kaldet for Heden – et fladt stykke land med istidsaflejringer. I randzonen opstod der aflejringer af forskelligt materiale, som industrien kunne udnytte. Og det er det sidste, der har inspireret til det nye byområdes navn, Nærheden.

Nærheden ligger i Hedehusene – et par hundrede meter fra Hedeland Naturpark.

Du får nemt til alt det praktiske, det afslappende udendørsliv og det aktive liv

Nem adgang til rekreative områder og til Hovedgaden

Nærheden ligger imellem Hedeland Naturpark og Hovedgaden.

I Naturparken opleves skønne rekreative områder, hvor der både er plads til udendørs aktiviteter og stille fordybelse.

I Hovedgaden er både flere dagligvarebutikker og udvalgsbutikker. Hedehusene station ligger et par hundrede meter fra Bovieran. Herfra kommer man hurtigt rundt i hele landet.